Septum Piercing Bakımı Kapsamlı Rehber 2024
Bir çember görünümünde olan septum piercing geleneksel burun piercinglerine göre kesinlikle daha cesur bir görünüm tercihidir. Son zamanlarda herkesin tercih ettiği ve trend haline gelen bu piercing modeli hakkında tüm bilmeniz gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Septum Piercing Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Septum piercing sahibi olmadan önce araştırma yapmak ve tavsiyelere kulak vermek her zaman için iyidir. Burun kısmında bulunan ve septum adı verilen kıkırdağın alt bölgesinin delinerek yarım halka veya tam halka görünümünde takılar ile süslendiği bir piercing türüdür. Delinme bölgesi kırıkdağa denk gelmemelidir, hemen alt kısmında bulunan yumuşak bölgeden delim işlemi gerçekleştirilmelidir. Kesinlikle alanında tecrübeli kişilere bu işlemi yaptırmanızı öneriyoruz. Özellikle makyaj yaparken ve makyaj çıkarırken septumun darbe almamasına özen göstermelisiniz.
Septumlar diğer piercing türlerine göre bazı farklılıklar taşıyabilir. Piercing sanatçınız takının kullanılacağı bölgeyi iyice temizlemelidir. Ardından bir kelepçe yardımıyla burnunuzun alt kısmında kıkırdağın altındaki et parçasına içi boş tüp yerleştirecektir. Bölge sabitlendikten sonra içi boş tüp içerisinden iğne yardımıyla delim işlemi yapılacaktır. Burnunuzdan kıl çekmiş gibi bir sızlama hissedebilirsiniz.
Aksesuarınızın kaliteli bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız titanyum piercing çeşitlerini tercih etmelisiniz. Titanyum piercing türleri paslanma, solma yapmaz ve uzun yıllar boyunca parlaklığını korur.
Cerrahi çelikten yapılan piercing türleri ise titanyumlara göre bir alt kalitede yer alan çeşitlerdir.
Septum Piercing Bakımı
Tüm piercing çeşitlerinde olduğu gibi septumlarda da bakım çok önemlidir. Bu durum sıkıcı olabilir, ancak istenmeyen enfeksiyon tehdidine karşı dikkate alınması gerekin bir prosedürdür.
Bu piercinglerin iyileşme süresi 6-8 hafta arasıdır. Ancak bakım sürecinize bağlı olarak iyileşmesi 6 aya kadar uzayabilir. Piercinginizin cilde uygun paslanmaz çelik, titanyum veya niyobyum metallerinden olduğundan emin olun.
- Piercingi kullanmaya başladıktan ilk 24 saat içerisinde su ile temastan kaçınmalısınız.
- Duş sonrası piercinginizi iyice kuraladığınızdan emin olun. Kağıt havlu veya saç kurutma makinenizi kullanabilirsiniz.
- Piercing bölgesine darbe almaktan kaçının veya baskı uygulamayın.
- Tamamen iyileşmeden piercinginizi değiştirmeyin.
- Piercinginiz tamamen iyileşmeden denize girmeyin.
Septum Piercing Zararları
Her piercing türünde olduğu gibi bu piercing türlerinde de yan etkiler mevcuttur. Yan etkilerin yanı sıra septum kullanıcıları için enfeksiyon riskleri de vardır. Bu riskleri en aza indirmenin yolu bakım rehberine riayet edilerek olası riskleri en aza indirmektir. Bu bölümde enfeksiyon belirtilerini sıralayacağız. Aşağıdaki enfeksiyon risklerinden herhangi birini yaşıyorsanız vakit kaybetmeden doktorunuzdan tıbbı yardım talebinde bulunun.
- Piercing bölgesinde şişme
- İrin oluşumu ve artan ağrı
- Yara dokusuna benzer bir yumru oluşumu
Bunlara ek olarak mevsimsel alerjiniz veya sinüslerinizde herahangi bir problem yaşıyorsanız. Bu durumu önceden tespit edip bu piercing uygulamasını ertelemelisiniz. Son olarak piercinginizi değiştirmeden önce delim işlemini gerçekleştirdiğiniz yer ile iletişme geçip gerekli kontrolleri yaptırın.
Septum Piercing Burun Düşmesi
Bu türde burun düşmesi sorusu en çok merak edilenler arasında yer alır. Bu sorunun cevabı, satın almış olduğunuz piercing modelinin hangi maddeden yapıldığı önem taşımaktadır. Cilt uygunluğu kanıtlanmış paslanmaz çelikler veya titanyum metallerinden üretilmiş hafif piercinglere yönelin ve uzun süreli kullanımdan kaçının. Burun düşmesi kişiden kişiye göre farklılık göstermekle birlikte burun yapısı ile de ilgili bir durumdur.
Fake Septum Piercing
Burun düşmesi veya enfeksiyon riskinden endişeleniyorsanız korkmayın çoğu piercing türünde olduğu gibi septumlarda da mıknatıslı piercing yani fake septumlar da mevcuttur. İstediğiniz zaman takıp çıkarabileceğiniz bir tür olan mıknatıslı piercingler orijinallerine kıyasla daha ucuz ve kullanışlılar.
Burun bölgesinde bulunan septumun zarar görmesi sinüzit, burun kanaması, bronşit ve faranjit gibi hastalıklara sebebiyet verebilir.
Septum piercing türü genellikle 6-8 hafta arası iyileşmektedir. Tamamen iyileşmesi ise bakımınıza bağlı olarak 6 ay kadar sürebilmektedir.
Piercingin uzun süre kullanımı burun yapısına zarar verebilir ve bazı hastalıklara yol açabilir. Kullanmadan önce alerji testini yaptırın ve tıbbi yardım alın.
İLGİLİ YAZILAR:
Yorumlar
1